Waarvoor kun je bij ons terecht?

Holland Datacenters levert: colocatie, dedicated server, private en public cloud, connectiviteit en security. Bovendien zijn in ons datacenter veel partners aanwezig die dit dienstenpallet kunnen aanvullen met PaaS- en SaaS-diensten.

Manier van werken

Een solide basis bieden voor jouw beveiligde (cloud)omgeving, dat is onze missie. Dat doen we vanuit een datacenter dat zelfs een atoombom kan weerstaan. Het is natuurlijk een leuke gimmick dat we super beveiligde datacenterdiensten aanbieden vanuit een locatie die in de jaren ’50 is gebouwd om de Nederlandse regering onderdak te bieden in geval van een atoomoorlog. Maar het heeft ook een praktisch oogpunt: de fysieke toegangsbeveiliging is uitermate goed te organiseren én de bunker ligt voor 75% onder de grond, waardoor we gebruikmaken van de natuurlijke koeling van moeder aarde.

Uitwijkdatacenter

Veel organisaties hebben een primair datacenter in de Randstad. Maar wat als zich daar een calamiteit voordoet? Met de problemen die TenneT ondervindt bij de energietransitie wordt dat risico steeds groter. Daarom is het wel zo prettig om te kiezen voor een uitwijkdatacenter in een andere regio, zoals Zeeland.

Begeleiding bij al je adviesvragen

We bieden alle smaken van datacenterdienstverlening: van colocatie tot hybrid cloud en alles wat daartussen zit. Omdat onze klanten vaak vol vragen zitten over hun cloudstrategie, begeleiden we hen ook in die reis. We hebben zelfs een doorgroeimodel waarbij je heel gefaseerd via colocatie en managed servers kunt doorgroeien naar ons private of hybrid cloud-model. Je hoeft dan geen harde keuzes te maken maar kunt gefaseerd over, bijvoorbeeld door een deel van het serverbeheer bij ons neer te leggen, maar ook een deel nog zelf te doen.

Eigen stroom van eigen zonnepanelen

Holland Datacenters leunt grotendeels op eigen zonne-energie. Met batterijen kunnen we die ook nog even bufferen. Pas als de zon lange tijd niet schijnt, doen we een beroep op het energienet. Feitelijk komt het erop neer dat we onze aansluiting vooral gebruiken om stroom terug te leveren. Mocht het zo zijn dat we wel stroom van het net nodig hebben en daar doet zich een storing voor, dan kunnen we twee weken lang vooruit met onze dieselgeneratoren.

Verschil wordt gemaakt door onze mensen

Nog belangrijker dan de fysieke infrastructuur en de diensten die wij bieden, zijn misschien wel onze mensen. Want met technologie kan er altijd wat misgaan. Op die momenten wil je snel kunnen schakelen. Bij Holland Datacenters gaan we dan niet eerst na waar de fout is gemaakt of onder wiens verantwoordelijkheid iets valt; we herstellen de storing zodat jij weer veilig verder draait. En dan zoeken we daarna wel uit wie welk deel van de gemaakte kosten betaalt.