Onze Co-locatie & Clouddiensten

‘Cloud’ is een ruim begrip voor de toegang tot gedeelde en makkelijk te configureren computerfaciliteiten (netwerken, servers, opslag, applicaties en diensten). Onze clouddiensten hebben de volgende basis-kenmerken:

  • Op afroep beschikbaar
  • Flexibel: elasticiteit in het op- en afschalen van capaciteit
  • Snelle, veilige toegang
  • Inzicht en controle

Er is 24/7 persoonlijk toezicht en monitoring van systemen. De helpdesk is altijd bereikbaar.

De dienstverlening wordt in samenspraak met onze klanten opgebouwd uit de onderstaande bouwstenen.

Hosted Infrastructure (Dedicated of Shared): Flexibele capaciteit voor Processing, Storage en Network Connectivity, inclusief de benodigde faciliteiten om een robuuste infrastructuur te creëren.

Deze vormt het fundament van onze klanten om haar eigen omgeving te bouwen met controle over operating systemen, verbindingen, opslag en de geïnstalleerde applicatie(s).

De typische parameters zijn:

–  (v)CPU’s, (v)RAM, Storage
– Network Connectivity
– Private IP addresses
– Managed firewall

De klant krijgt de beschikking over een platform waar hij zelf ontwikkelde of aangekochte applicaties op kan installeren en beheren, waarbij de onderliggende systemen als flexibele dienst(en) worden afgenomen.

De klant krijgt daarmee de beschikking over:

– Managed Server Operating System
– Managed Storage services (Long term data, electronic archive)
– Managed Back-up services

De Remote Desktop is een online werkomgeving, waarbij het lijkt of u lokaal werkt, maar al uw data staan veilig opgeslagen in ons streng beveiligde datacenter.

Het enige wat u nodig heeft is een device (desktop/laptop, tablet/IPad of telefoon) met internetverbinding om toegang te krijgen tot uw eigen werkplek.

Uw medewerkers krijgen toegang tot een computer op afstand (de online desktop) met daarop de voor u benodigde programma’s geïnstalleerd. Het maakt het mogelijk om verschillende software zoals ERP en CRM te integreren in één werkomgeving.

Hierdoor kan informatie snel gedeeld worden en is het simpel om op afstand samen te werken.

– Goed beveiligd
– Gegarandeerde beschikbaarheid
– Goede helpdesk met persoonlijke ondersteuning
– Standaard set applicaties en arrangementen op maat
– Geen investering nodig

De atoombunker van waaruit Holland Datacenters opereert was oorspronkelijk het uitwijk centrum voor het openbaar bestuur ten tijde van de koude oorlog.

Ook vandaag is het de perfecte plek vanwaar u direct weer operationeel kan zijn bij een calamiteit. Wanneer het u overkomt, dan wilt u toch niet aan uw klanten (en aan uzelf) hoeven uitleggen waarom u geen back-up en disaster recovery plan heeft?

Samen zorgen we voor:

– Uw ICT omgeving stand-by in ons datacenter
– Managed back-up
– Periodiek testen
– Uitwijkplan met draaiboeken en procedures
– Bij uitval van uw eigen locatie flexibel te plaatsen kantoor units met benodigde werkplekken

Holland Datacenters speelt in op de trend van collectivisering van ICT bij onder andere gemeenten en grotere private organisaties met missie-kritische bedrijfsapplicaties.

Door het bundelen van de generieke ICT-onderdelen bespaart men aan kosten, terwijl men verzekerd is van continuïteit en beschikbaarheid.

Samen met de software aanbieder (binnen of buiten uw organisatie) bieden we een flexibel en fair afrekenmodel, zodat de infrastructuur en kosten in de pas lopen met de omvang van het gebruik.

Bijvoorbeeld:

– Een applicatie voor de gemeente hosten voor een vast bedrag per inwoner
– Een programma voor een reserveringssysteem voor een vast bedrag per boeking

Met een steeds toenemende intensiteit van digitalisering, neemt uw potentiele kwetsbaarheid ook toe. U komt daarbij onder toenemende druk van wet- en regelgeving met betrekking tot informatiebeveiliging, privacy en compliance.

De specialisten van Holland Datacenters helpen u uw informatie te beveiligen tegen potentiële risico’s.

We conformeren ons aan diverse richtlijnen en normen die de basis vormen voor IT security management systeem.

Daarbij kunt u denken aan ISO 27001 en 27002, NEN 7510 (gezondheidszorg), Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR) en richtlijnen van het National Cybersecurity Centrum.

Hebt u data van jaren en jaren waar u niks mee doet of kunt? Zijn uw databases te groot om door te rekenen? Hebt u een (tijdelijk) tekort aan rekencapaciteit? U hebt geen tijd om weken te wachten op een analyse?

Uw IoT bezorgt u meer data dan u kunt verwerken?
U kunt bij ons vrijwel onbeperkte capaciteit huren op uiterst snelle servers.

Deze service is speciaal ontworpen voor voor big data analyse, rendering, eindige element-berekeningen en andere zware rekentoepassingen.

Onze klanten en de mensen van Holland Datacenters hebben de cloud technologie volledig omarmd.

Ook voor missie-kritische applicaties is de tijd nu rijp om te profiteren van flexibiliteit, praktisch oneindige schaalbaarheid en dat tegen lagere kosten.

Wij helpen u bij het vaststellen van uw behoefte en soepele overstap naar de clouddiensten van Holland Datacenters.