Duurzame toekomst van datacenters 
22 maart 2024

 

Basis voor autonome en veilige cyberomgeving

Vrijdag 22 maart 2024
14:00 uur – 18:00 uur

Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat  je op vrijdag 22 maart 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVO-atoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis.

Goed voorbereid op de digitale toekomst
Stijn Grove van Ducht Data Center Association (DDA) en Jaco Zoetewij van Vastbouw laten zien dat investeren in lokale datacenters, toegevoegde waarde heeft voor de regio. Tijdens de presentatie door Pieter Cobelens zal iedereen bewust worden gemaakt van risico’s en uitdagingen van de digitale globalisering

 

 

Economisch belang digitale infrastructuur’
Onze digitale infrastructuur is een belangrijk fundament voor onze economie en samenleving. Nederland hoort al jaren bij de internationale kopgroep op het gebied van veilige, betrouwbare, hoogwaardige en toegankelijke digitale infrastructuur. Begin 2024 publiceert de minister van Economische Zaken en Klimaat ‘De staat van de Digitale Infrastructuur’, onderdeel van de Strategie Digitale Economie. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat pleit om te blijven investeren in datacenters, cloud en zeekabels: “Het is een sterk samenhangend ecosysteem dat een integrale aanpak vereist.”

SPREKERS


Pieter Cobelens
De voormalige generaal-majoor van de Nederlandse krijgsmacht, Pieter Cobelens, vervulde de rol van directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) tussen 2006 en 2011. Hij staat nu bekend als expert op het gebied van inlichtingen, veiligheid en cyber security in het particuliere domein. Laat je inspireren door zijn persoonlijke missie: Nederland cyber technisch veilig krijgen op eigen ‘Nederlandse’ kracht.

Stijn Grove – Goed voorbereid op de digitale toekomst
“Zonder datacenters is toekomstige economische groei niet mogelijk. “Stijn Grove staat als directeur van de Dutch Datacenter Association (DDA) vooraan in de wereld van datacentra en Cloud technologie. De DDA focust op thema’s als duurzaamheid, energie-efficiëntie en de aandrijving van de digitale economie. Hoor meer over hoe DDA de economische groei van overheid, media en samenleving versterkt.

Jaco Zoeteweij
Als CFO van de Vastbouw Groep en tegelijkertijd aandeelhouder en gebruiker van Holland Datacenters, biedt Jaco Zoeteweij een unieke kijk op zijn besluitvormingsproces. Ontdek waarom zij investeren in een lokaal Nederlands datacenter en hoe dit in de praktijk waarde toevoegt voor hen als projectontwikkelaar en bouwbedrijf.

Netwerken in de historische bunker
Naast het delen van kennis en ervaringen, bieden we een exclusieve rondleiding door de voormalige NATO-atoombunker. Sluit de dag af met een netwerkborrel, een perfecte gelegenheid voor verdieping en het delen van inzichten.

14:00 – 14:20

Welkom en inloop

14:20 – 14:30

Opening

14:30– 15:15

Pieter Cobelens

15:20 – 16:10

Stijn Grove

16:15 – 16:45

Jaco Zoeteweij

16:45– 18:00

Netwerkborrel / Rondleiding