Nationale Datacenter Dag

4 juni 2024

 

Altijd een kijkje achter de schermen willen nemen bij Holland Datacenters?

Je bent van harte welkom op dinsdag 4 juni  –

Op de Nationale Datacenter Dag is Holland Datacenters vanaf 14:30 uur gratis toegankelijk voor publiek. Tijdens de open dag krijg je alles te horen over cyber security, duurzaamheid en energie-efficiëntie. Bekijk met eigen ogen wat de bron van het internet en de cloud is. Met state-of-the-art technologieën en beveiligingsexperts ondersteunt Holland Datacenters organisaties bij het waarborgen van de vertrouwelijkheid en integriteit van hun gegevens. Na de presentatie word je meegenomen in de rijke historie van de voormalige NAVO bunker. Afsluitend is er ruimte om elkaar te ontmoeten tijdens de netwerkborrel. De Nationale Datacenter Dag is een initiatief van Dutch Data Center Association (DDA).

In heel Nederland staan datacenters waar elke dag honderden computerservers data verwerken en doorsturen. Denk hierbij aan foto’s die in de cloud staan opgeslagen, het versturen van Tikkies of zelfscan kassa’s in de supermarkt. Binnen deze datacenters werken 24/7 mensen die ervoor zorgen dat alle servers beveiligd zijn en ‘aan’ staan. De vanzelfsprekendheid van uitstekend internet zorgt ervoor dat we niet altijd stilstaan bij de oorsprong. De wereld van datacenters is namelijk voor velen onbekend. Daarom zetten op dinsdag 4 juni datacenters door heel Nederland hun deuren open voor het publiek.

Datacenters cruciaal voor maatschappij

Tijdens Nationale Datacenter Dag kan iedereen in levende lijve zien wat er allemaal binnen een datacenter gebeurt. Door de strenge beveiliging in en rondom de gebouwen zijn datacenters normaal gesproken niet elke dag te bezoeken. Daarom wil de sector met de open dag laten zien wat er binnen een datacenter gebeurt, zodat steeds meer mensen weten dat veel online diensten zoals Netflix en Videoland niet zouden werken zonder datacenters.

Dutch Data Center Association

Programma

14:30 ontvangst

15:00 presentatie Holland Datacenters

16:00 rondleiding

17:00 borrel en hapjes

Datacenters spelen sleutelrol in energietransitie

Bij Stichting Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters in Nederland, wordt alvast vooruitgeblikt op de landelijke open dag. “De Nationale Datacenter Dag is inmiddels gegroeid tot een begrip binnen onze industrie. Het biedt onze deelnemers, de datacenters, een mooie kans om te laten zien wat de invloed is van datacenters op ons dagelijks leven. Daarnaast kunnen datacenters een sleutelrol spelen in de energietransitie. Niet alleen door efficiënter te opereren, maar ook door het terugleveren van energie en het bijdragen aan slimme en geïntegreerde energienetwerken”, vertelt Stijn Grove, Managing Director.