Holland Datacenters - MVO

Duurzaamheid zit in onze genen

Bij Holland Datacenters zit het “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” (MVO) diep in de genen. Het is voor ons de manier om naar de wereld te kijken. Het begrip duurzaamheid is naar onze diepste overtuiging van toepassing op elke keuze die we maken en op alles wat we doen. Dit betekent dat bij elke beslissing die we nemen we een zorgvuldige afweging maken tussen onze economische doelstellingen en de verantwoordelijkheid die wij voelen voor onze omgeving en onze mensen.

Bij bezoek aan de atoombunker valt direct een groot veld aan zonnepanelen op. Hiermee wekken wij onze eigen stroom op.

Omdat de zon niet altijd schijnt en we de continuïteit van onze dienstverlening op de eerste plaats stellen, hebben we als back-up de groene stroom van het stroomnet. We leveren stroom terug wanneer we overschot hebben.

De duurzaamheidsgedachte vind je op verschillende manieren in de bunker terug. Bijvoorbeeld op de wijze waarop wij de servers koelen. We werken met koelmachines die gebruik maken van de buitentemperatuur. De buitenlucht koelt het koelmedium eerst en als het noodzakelijk is, doet de mechanische installatie de rest.

De atoombunker ligt voor 75 procent onder de grond, de muren zijn enkele meters dik en de warmte-inslag van de zon is minimaal. Dit heeft als voordeel dat de hoge verstroming van het grondwater voldoende koeling voor de bunkerconstructie biedt.

De combinatie van People, Planet & Profit staat centraal in onze strategie en operationele bedrijfsvoering. Wij geloven in een continu proces van verbetering. We hebben al veel bereikt. Zo maken we onder meer maximaal gebruik van afbreekbare materialen en apparatuur die weinig energie verbruikt. Daarnaast blijven we vanzelfsprekend zoeken naar de mogelijkheden van nieuwe technieken. Het kan immers altijd beter!